Your Cart

Najčešći uzroci urinarnih infekcija

Najčešći uzroci urinarnih infekcija

Apr 23, 2024

My Store Admin

Zdrave osobe sa jakim imunim sistemom, uglavnom, nemaju problema da se bore sa invazijom bilo koje bakterije. Medjutim, kada stres, bolest, fizička povreda, ili loša i nepravilna ishrana oslabe imuni sistem, bakterije lako nadvladaju odbrambene ćelije organizma i tako dolazi do urinarne infekcije. Trudnoća, menopauza i seksualni odnosi, takodje, mogu povećati rizik i dovesti do infekcija urinarnog trakta.


BAKTERIJE. Eserihija koli (Escherichia coli) je najčešći uzročnik urinarnih infekcija, mada neki virusi, gljivice i paraziti, takodje mogu da napadnu urinarni trakt. U većini slučajeva bakterija se prenese iz debelog creva ili vagine. Zdrave osobe sa jakim imunitetom, uglavnom, izbace bakterije prilikom mokrenja i bez većih posledica.
VIRUSI. Herpes simplex virus tipa 2 (HSV2) moze inficirati urinarne kanale.
GLJIVICE. Kandida (Candida) je jedna od gljivica koja, takodje može izazvati urinarne infekcije. Ovo se dogadja kod osoba čiji je imuni sistem oslabljen u velikoj meri.
PARAZITI. Trihomonas (Trichomoniasis) je mikroskopski parazit i prenosi se seksualnim putem, a praćen je zelenkastim, ili zućkastim iscetkom iz vaginalnog otvora.
Muškarci uglavnom nemaju simptome, mada u nekim slučajevima može doći do upale prostate.

HLAMIDIJA (Chlamydia trachomatis) i MIKOPLAZMA (Mycoplasma) su još dve bakterije koje pored ešerihije koli mogu da izazovu urinarne infekcije. Tretman za lečenje infekcija izazvanih ovim bakterijama je sličan tretmanu za lečenje infekcija izazvanih ešerihijom. Medjutim, ove dve bakterije se uglavnom prenose seksualnim odnosima, pa je tretman oba partnera neophodan.

STREPTOKOK B (B-Streptococcus) u retkim slučajevima može biti uzrok urinarne infekcije. Ova bakterija je drugačija. Streptokok može se naseliti u organizmu, a da se nosilac bakterije ne zarazi, ili ne razboli. Odrasli mogu da nose ovu bakteriju u probavnom, urinarnom i genitalnom traktu. Oko 20% trudnica su nosioci ove bakterije u vaginalnom traktu. Ova vrsta takozvane kolonizacije u ljudskom telu obično je bezopasna. Medjutim, ako se iz nekog razloga desi da streptokok stigne u krvotok može biti čak i smrtonosna. Kod osoba sa oslabljenim imunitetom, koji je izazvan rakom ili hroničnom bolešću, može doći do infekcije streptokokom.

STAFILOKOKA (Staphylococcus Saprophyticus) obitava u urinarnom traktu kod oko 5% zdravih žena i muškaraca. Stafilokoka je drugi najčešći uzročnik urinarnih infekcija kod seksualno aktivnih žena i devojaka. Ovu vrstu stafilokoke treba razlikovati od stafilokoke koja izaziva infekcije koze. U prirodnoj medicini tretira se na gotovo isti način kao ešerihija.

PROTEUS MIRABILIS može biti uzročnik urinarnih infekcija, meningitisa i infekcija rana. Počinje naglo da se razmozava kada dodje do slabljenja imunog sistema. Ova bakterija je otporna na veliki broj antibiotika.

 

E Kapi su 100% prirodne i pogodne za vegane. Koristimo prirodnu selekciju najboljih biljnih ekstrakta, stvarajući perfektnu formula za očuvanje zdravlja vašeg urinarnog sistema. Vrlo pažljiv i precizan odmer smreke, lavande, eukaliptusa, sibirskog bora su samo neke od prirodnih supstanci E-Kapi koje brzo eliminišu bolove i infekciju. Za više detalja informišite se putem naše stranice www.ekapi.com